Beresford Road

The complete refurbishment of a lower and upper ground floor period conversion in North London.

22
February
19

This Victorian end-terrace house had a light and spacious ground floor, but the level below was dark, rather gloomy, and lacking in character in comparison. Russian for Fish were asked to revitalise the lower-ground, creating a sense of continuity between the two floors and increasing the living and storage space available – without conducting substantial structural alterations.

Inspired by the aesthetic of commercial/industrial spaces that the owners admired, we used polished light-toned concrete for the floor and party wall, complemented by off-white walls and contrasted by a sunburst of vibrant yellow that dominates the kitchen and continues up the stairwell. These colours lift and brighten the space, helped by the addition of a large skylight in the existing side-return extension, transforming what had been a lifeless passageway into a hall of light.

The reconfigured floorplan created additional usable space, allowing for the addition of a utility room and a shower room – without any structural changes to the property.

Image Image Image Image Image Image Image