Dehavilland Studios

Full refurbishment and extension of a victorian terraced house in northwest London.

22
February
19

Dissatisfied with the build quality of an existing rear extension, the lack of garden space, and the layout of the ground floor, the owner of this three-bedroom Victorian terrace in Kensal Green approached Russian for Fish in the hope of maximising the space indoors and out, and introducing a minimalist modern look to the interiors.

By removing the rear extension and expanding into the side return, Russian for Fish enlarged the garden area, without sacrificing interior space. Relocating the kitchen to the front of the property allowed for a more private, full-width living area to be created at the rear, opening completely onto the garden through floor-to-ceiling glass doors. The new open-plan layout provides a clear view to the garden throughout and maximises light throughout the day, while the sideways extension also allowed for the creation of a first-floor box room.

To improve cost-effectiveness, existing building materials were retained wherever possible (including the pine floors, which were painted in accordance with palette of warm greys selected by the owner), commercial paving was used in the garden, and off-the-shelf carcasses were used for the kitchen cabinets, fronted with bespoke doors.


 

Image Image Image Image Image Image