Gillespie Road, N5

A Victorian terraced house in North London, we created generous ground floor and first floor extensions, loft conversion and complete interior refurbishment.

16
October
18

There were two challenges the owners of this Victorian terrace were keen for us to address. The first was how to open up the narrow space and bring in plenty of light, despite its north-facing garden, the other was to create privacy at the front of the house. The property is very close to a busy football ground, and can be overlooked by crowds of football fans.

The solution was to turn the house back to front, so the utilitarian kitchen space is at the front and the more private seating area is at the back and looking out to the garden.

The focus of the generous extension is a Jotul stove on a concrete hearth which steps up to form a wood store and window seat. A zinc table and panelled seating booth form the dining space in the centre of the home.

A contemporary classic kitchen creates a sophisticated space, with white quartz & zinc worktops, Farrow & Ball Hague Blue kitchen, large concrete tiles with beautiful brass pendants.

The stylish master bathroom combines elegant fixtures with an efficient use of space. Large panelled sliding doors enclose the utility cupboard and create a bold setting for finishes.

A contemporary extension employs black engineering bricks with projecting & recessed headers to articulate the additions with shadows and texture. Cement board cladding forms a faceted surround to the large window of the loft conversion.


Image


Image Image


Image


Image Image


Image Image